zaterdag 24 september 2011

Ellen Brusse, TROS omroepster in 1992

Ellen Brusse, TROS omroepster in 1992, samen met die andere grote TROS coryfee,  Ivo Niehe.

Ellen Brusse, pseudoniem van Elizabeth Gerardina Wenmakers (Rotterdam, 13 oktober 1950) is een Nederlands televisiepresentatrice en omroepster.

Ze was van 1980 tot 1996 hét gezicht van de TROS. Begin jaren negentig was ze naast Jan van der Craats ook de co-presentator van O, Zit Dat Zo, een populair-wetenschappelijk programma over wiskunde en natuurkunde. Daarnaast presenteerde Ellen Brusse het knutselprogramma Kreatief met Karton.

Voor de radio bracht ze jarenlang als opvolgster van Mireille Bekooij in een duopresentatie met Wim Bosboom de TROS Nieuwsshow.Na 16 jaar verliet Ellen Brusse op 1 december 1996 de TROS, om voor Joop van den Ende te gaan werken. Ze presenteerde toen het middagmagazine Tearoom op RTL 4 dat al vrij snel na de start weer door de sponsor van de buis werd gehaald. Daarna was ze een aantal jaar niet op de televisie te zien.

Wel werd ze geparodieerd door Tosca Niterink in het programma Kreatief met Kurk.Op 1 september 2004 keerde Ellen Brusse terug in het BNN programma I Love the Betuwe, dat ze samen met Filemon Wesselink presenteerde. In december 2005 was ze teamcaptain in het programma Sterrenslag van BNN.

Aan dat programma had ze in haar TROS-jaren al diverse keren meegedaan als deelneemster.Tegenwoordig woont Ellen Brusse in het zuiden van Frankrijk, waar ze zich bezighoudt met de verkoop van vakantiewoningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten