zondag 25 september 2011

Ellen Brusse deelneemster aan AVRO's Sterrenslag


Als TROS omroepster deed Ellen Brusse als deelneemster geregeld mee aan AVRO's Sterrenslag, Zo ook op de onderstaande foto's van AVRO's Sterrenslag uit 1981.

Uiteraard zat Ellen Brusse in het omroep team, en dook in badpak onverschrokken het water in, om maar een zo goed mogelijk resultaat voor haar team te behalen.

AVRO's Sterrenslag was een amusementsprogramma van de AVRO dat van 1977 tot 1998 op oudejaarsavond werd uitgezonden.
Het is gebaseerd op het Amerikaanse televisieprogramma The Battle of the Networks. Een eenmalig programma, waarin teams van ABC, NBC en CBS het tegen elkaar opnamen.

Bekende scheidsrechters waren musicus Tonny Eyk en zwemster Ada Kok. Een andere bekende verschijning was André van Duin die in de rol van Simon Naaigaren de uitzendingen regelmatig op zijn kop kwam zetten.
In de zomer van 1987 werd een jonge Paul de Leeuw bekend door zijn gastpresentatie in het programma, mede door zijn uitspraak: "Meneer van Heumen, we zijn er klaar voor!". De scheidsrechter was Wim van Heumen (1928-1992), de voormalig coach van het hockey-elftal.

In de zomer van 2004 zond BNN vier avonden het programma BNN presenteert AVRO's Sterrenslag uit. Het werd gepresenteerd door Katja Schuurman en Bridget Maasland. Oud-Sterrenslagpresentator Jos Kuijer was de voice-over. Op de vlaggen en parasols was het oude AVRO-logo te zien. Negen teams van onder andere acteurs, presentatoren, politici en radio-presentatoren gingen met elkaar de strijd aan.
Ook in dit programma deed Ellen Brusse weer mee, nu niet als deelneemster, maar als teamcaptain. Op 1 januari 2005 zond BNN BNN presenteert AVRO's Sterrenslag in de Sneeuw uit. Drie teams namen het tegen elkaar op onder winterse omstandigheden in het Zwitserse dorp Saas Fee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten